hero-contact.jpg

Zoekwoorden onderzoek in 6 stappen

Zoekwoorden-onderzoek in 6 stappen

Zoekwoorden-onderzoek is een cruciale stap in de zoekmachine-optimalisatie van je website of webshop. Het helpt je niet alleen bij het verbeteren van de gebruikerservaring, maar ook bij het verhogen van de vindbaarheid van je website. Maar hoe pak je zoekwoorden-onderzoek aan? In deze blogpost delen we 6 stappen om je op weg te helpen.

Stap 1: Brainstorm over relevante zoekwoorden Begin met het brainstormen van woorden die relevant zijn voor jouw bedrijf, producten of diensten. Maak hierbij gebruik van synoniemen en gerelateerde termen die je doelgroep mogelijk zou kunnen gebruiken. Noteer alle woorden die bij je opkomen.

Stap 2: Gebruik een zoekwoord-planner Maak gebruik van een zoekwoord-planner, zoals de Google Keyword Planner, om te kijken naar zoekvolumes en mogelijke variaties van de door jou bedachte zoekwoorden. Dit geeft je inzicht in welke zoekwoorden relevant zijn en hoeveel verkeer je hiermee kunt genereren.

Stap 3: Analyseer de concurrentie Kijk naar de zoekwoorden die je concurrenten gebruiken en analyseer hun website. Wat doen zij goed en waar kun jij je nog verbeteren? Maak hierbij gebruik van tools zoals Ahrefs of SEMrush.

Stap 4: Maak een lijst van relevante zoekwoorden Maak een lijst van relevante zoekwoorden op basis van de brainstorm, zoekwoord-planner en concurrentie-analyse. Orden deze zoekwoorden op relevantie en zoekvolume.

Stap 5: Gebruik zoekwoorden in je content Gebruik de gekozen zoekwoorden op een natuurlijke manier in je content. Zorg ervoor dat de zoekwoorden goed aansluiten op de inhoud van je pagina en dat ze niet geforceerd overkomen.

Stap 6: Blijf monitoren en bijsturen Blijf monitoren welke zoekwoorden het meeste verkeer opleveren en stuur bij waar nodig. Houd hierbij ook rekening met veranderingen in zoekgedrag en zoekalgoritmes.

Door het volgen van deze stappen kun je een goede basis leggen voor een succesvolle zoekmachine-optimalisatie van je website of webshop. Succes!

Share:
blog

Andere blogs

Bekijk ook eens onze andere blogs. Er zit vast iets leuk tussen!

Remote ondersteuning

Via Teamviewer kunnen wij op uw computer meekijken om problemen te analyseren en eventueel gelijk voor u op te lossen. Klik op onderstaande knop “Start hulp op afstand” om Teamviewer te starten.